school philosophy

Intelligence plus character.

That is the goal of true education.

MARTIN LUTHER KING JR.

Since 2006, Sekolah Cita Persada has strived to shape students into individuals of intelligence and character. To accomplish such a goal, Cita Persada equips children with the knowledge and skills required as they live in a technologically advanced world and encounter other people of varying backgrounds and upbringing.

Sejak tahun 2006, Sekolah Cita Persada berupaya membentuk siswa menjadi individu yang cerdas dan berkarakter. Untuk mencapai tujuan tersebut, Cita Persada membekali anak-anak dengan pengetahuan dan keterampilan yang dibutuhkan saat hidup di dunia berbasis teknologi dan menghadapi mereka yang berasal dari berbagai latar belakang.

QUICK FACTS

Established in 2006

Didirikan pada tahun 2006

Sekolah Cita Persada has shaped intelligent and creative students of character for over a decade.

Sekolah Cita Persada telah membentuk siswa yang cerdas dan kreatif serta memiliki karakter selama lebih dari satu dekade.

Logo-Diknas-with-Border.png

Accredited A

Terakreditasi A

Nationally, Sekolah Cita Persada has maintained a high standard of quality according to the national government of Indonesia.

Secara nasional, Sekolah Cita Persada telah mempertahankan standar mutu yang tinggi sesuai dengan standar pemerintah nasional Indonesia.

Certified

SPK School

sekolah SPK

Bersertifikat

Sekolah Cita Persada has been granted SPK certification from the government of Indonesia.

Sekolah Cita Persada telah mendapatkan sertifikasi SPK dari pemerintah Indonesia.

pngfind_edited.png

Certified Cambridge School

Sekolah Cambridge Bersertifikat

Sekolah Cita Persada is certified to implement the Cambridge curriculum, an internationally recognised curriculum.

Sekolah Cita Persada bersertifikat untuk menerapkan kurikulum Cambridge, kurikulum yang diakui secara internasional.

MESSAGE FROM DIRECTOR

bd0215d0-b6bc-4dfe-a006-41c31fa63ce6.jpg

Greetings from SCP!

Salam dari SCP!

​

Thank you for visiting our website. As a parent myself, I am aware of the considerations which one has to think of in selecting a school for their children.

Terima kasih telah mengunjungi website kami. Sebagai orangtua, saya sangat menyadari pentingnya memilih sekolah yang sesuai dengan kebutuhan anak-anak saya.

​

Since 2006, SCP has aimed to develop our students through our curriculum and school programs, namely to optimize intelligence by enhancing cognitive development, creativity and initiative, encourage moral excellence, promote endurance of doing what is right with truth and justice, instill tolerance towards others as part of social development and develop the sense of responsibility in all aspects of life.

Sejak tahun 2006, SCP telah bertujuan untuk mengembangkan siswa melalui kurikulum dan program sekolah yang ada. Hal ini berupa memaksimalkan kecerdasan siswa dengan meningkatkan perkembangan kognitif, kreativitas dan inisiatif, serta mendorong keunggulan moral, bertahan untuk melakukan apa yang benar dengan kejujuran dan keadilan. Kami juga ingin menanamkan rasa toleransi terhadap orang lain, sebagai bagian dari perkembangan sosial dan rasa tanggung jawab dalam segala aspek kehidupan.

​

Let us not miss the most important truth that we can only achieve success if we hold on together and with one aim, promote, work for, and value education, our key to true personal, spiritual and social transformation as we continuously traverse the roads and bridges of life.

Jangan kita lewatkan kebenaran terpenting yaitu mencapai kesuksesan dengan bekerja sama dan memiliki satu tujuan. Kita juga harus mendukung dan menghargai pendidikan sebagai kunci untuk menuju transformasi sosial di dalam perjalanan hidup.

​

The door of education is always an open door as they say, there will always be rooms for knowledge and places of wisdom as long as there are willing young minds who are seeking to learn and explore windows of truth.

Pintu pendidikan selalu merupakan pintu yang terbuka seperti yang dikatakan, bahwa selalu akan ada ruang untuk pengetahuan dan kebijaksanaan selama ada orang-orang muda yang ingin belajar dan mengeksplorasi jendela kebenaran.

Blessings,

Dr. Ruth Maureen, M.M., M.Ed.

The vision of SCP is to be a model school that empowers students to possess intelligence and character. We, at SCP, are determined to produce individuals who will be the future leaders of our nation: persons who are credible and trustworthy. We also intend to inculcate in the minds and hearts of our students the value of integrity at all cost.

Visi SCP adalah menjadi sekolah teladan yang memberdayakan siswa agar memiliki kecerdasan dan karakter. Kami, di SCP, bertekad untuk menghasilkan individu yang akan menjadi pemimpin masa depan bangsa kita: orang-orang yang dapat diandalkan dan dipercaya. Kami juga ingin menanamkan pikiran yang menjunjung nilai integritas dalam segala hal.

VISI

The mission of SCP is committed to provide quality education for children everywhere. We respect the sense of diversity and equality thus promoting the rights of every child to quality education.

Misi SCP adalah berkomitmen menyediakan pendidikan berkualitas bagi anak-anak di mana pun mereka berada. Kami menghormati keberagaman dan kesetaraan serta mempromosikan persamaan hak yang dimiliki oleh setiap anak dalam memperoleh pendidikan yang berkualitas.

Artboard 1.png

Philosophy

Learn about the philosophy behind the logo which defines Sekolah Cita Persada, and how it reflects our values in educating and equipping our students.

School  History

Learn about the beginnings of Sekolah Cita Persada and how it has gained its reputation throughout more than a decade.